Bloggen

Börjar coacha dina barn i fotboll

Ditt barn är redan en stjärna fotbollsspelare och du vill börja coacha dem i fotboll. Du står nu inför uppgiften att börja med att starta det nya projektet. Du är kvar med massor av alternativ att välja mellan och en hel del frågor som du behöver svar på.

Till att börja med bör du överväga vad ditt barn gillar och ogillar. Till exempel, om ditt barn älskar fotboll, kanske de föredrar ditt barn att coacha laget snarare än du coaching dem. Detsamma kan också sägas om deras favoritspelare. Tränare älskar att vara runt spelare de är framgångsrika med. Ditt barn måste gärna tränas av dig. Se till att du lyssnar noga på spelarnas åsikter om dig, även om de är negativa.

Ta hänsyn till dessa viktiga punkter: För det första, försök inte att över coacha dina barn. Du är tränare och du måste låta din personlighet lysa igenom. Om de får intrycket att du försöker vara för perfekt, kommer de snart att bli frustrerade och sluta laget.

Gör din tränare mer populär bland dina spelare. Uppmuntra dem att uttrycka sina åsikter, även om de är negativa. Låt dem veta att du kommer att lyssna på vad de har att säga, även om det är obehagligt. Det är viktigt för deras laganda att låta dem uttrycka sina åsikter och idéer. Uppmuntra dem att uttrycka sina idéer med positivt stöd. Om du lyckas, kommer spelarna att känna sig mycket närmare dig. De kommer att kunna dela positiva erfarenheter med varandra.

När de har bra idéer eller säger att de inte gillar hur något görs, acceptera dem. Prisa dem när de mår bra. Låt dem veta att du förstår hur de känner.

Om barnen ständigt klagar på tränaren, se till att du sätter dem på en positiv träningsmetod så att de lär sig att de bara ska ta vad som ges till dem. Coaching kommer bara att hjälpa deras resultat och kommer att motivera dem att förbättra.

Utvärdera behoven hos barnen

Har ditt lag behov av barnen måste utvärderas innan du börjar coaching. Den typ av lektioner kommer att bero på barnens ålder och de olika behov de har. Se till att dina barn är förberedda för coaching och förstå de olika behov de har.

Fråga ditt barn vad de behöver från teamet, till exempel hjälp med allt som hela laget behöver. Diskutera spelarnas behov till tränaren och vad de vill göra.

Prata med tränaren på ett lugnt sätt, eftersom barnen kan bli irriterade om tränaren skriker åt dem hela tiden. Glöm inte heller att ha barnens föräldrar inblandade i coaching, ifall saker och ting går överstyr.

Dessa barn är bra lärare och om du kommer att prata med dem ordentligt, kommer de att berätta vad som behöver göras och vad som behöver ändras. Allt de behöver är en tränare som kan lyssna på dem och räkna ut vad de vill ha av laget.

Detta är en bra sida om träning.