Hobby och resor

Vad kan man tänka på mer när det gäller shopping på resan?
En bra grej att komma ihåg innan du åker iväg för att (faktiskt) slippa shoppa det under själva resan, är att köpa på dig ett litet husapotek innan du hoppar på flyget. Många andra längder har en annan bakterieflora än den vi är vana vid i sina livsmedel, vilket kan ställa till det om man har känslig mage. Bra grej är alltså att köpa på sig lite magräddare i form av tabletter, och gärna också vätskeersättning. Detta underlättar betydligt om det skulle visa sig att du behöver det, och det sista du vill är förmodligen då att försöka jaga runt på någonting motsvarande ett apotek i ett främmande land. Det finns ju minst sagt mycket annat man hellre vill lägga pengar på, väl på plats på paradisön, eller i charterbyn.

Ut och resa? Här är några tips på vägen!

Några andra bra allmänna tips om du har planer på att åka ut och resa, är även:

  • Tänk på att dricka mycket vatten! Det spelar faktiskt mindre roll om du är i ett land som tangerar 30 grader i skuggan i januari, eller om du valt att åka till New York: du kommer säkerligen att röra på dig och/eller anstränga dig betydligt mer än vad du är van vid. Var man än befinner sig när man är utomlands, så kommer man utan tvekan att promenera en hel del. Det finns mycket att upptäcka och se, och bara själva grejen att hela tiden vara aktiv och tänka efter, följa kartor, planera dagen, göra sig förstådd och så vidare kostar mer energi än du kanske tror. Och vätska. Så se till att fylla på med jämna mellanrum!
  • Åker du på en kortare resa kan det vara värt att planera ganska ordentligt så man inte missar alla de där aktiviteterna man sett fram emot, pga att man skrivit fel i kalendern eller inte orkade gå upp i tid till äventyret. Har du bara ett begränsat antal dagar på dig: se till att maxa dem!
  • Åker du på en längre resa? Då är det förstås också bra att planera bra, men samtidigt finns det här förmodligen bra lägen att ta det lite chill. Carpe diem, vara spontan och flexibel helt enkelt. Koppla av, set är det semester är till för!