Bloggen

Gör en hälsosam Smoothie

En hälsosamma smoothies utgör ett bra mellanmål. De ger din kropp med fiberrik och protein för att hålla dig full i timmar. Här är några tips om hur man gör en hälsosam smoothie som ger dig de bästa resultaten.

Använda lite färsk frukt, såsom äpplen eller bananer , även broccoli och andra grönsaker går lika bra. Du kan använda frysta, färska eller torkade frukter. Frukter som körsbär, bananer, jordgubbar och mango är favoriter för deras sötma. Ta i is om du vill ha den kyld. Sedan tillsätt en portion mjölk med låg fetthalt till basen av smoothie. Detta kommer att hjälpa din kropp bryta ner kolhydrater och fiber. Ha i en yoghurt, naturell, fettsnål eller vanilj. Det hjälper dig att känna dig mäyy utan att känna dig nöjd. Yoghurt är hög i lösligfiber och låg sockerhalt, vilket gör det lätt att smälta.

För extra fiber lägg i lite granola. De flesta granola barer är naturligt låg sockerhalt och hög i näringsämnen. De gör en bra bas för alla friska smoothie. Havre är en stor källa till fiber och en hälsosam källa till kolhydrater.  Havre finns i en mängd olika smaker. De smakar bra och du får all fiber som du behöver i en liten portion.  Bär och andra bär är också höga i fiber. För bättre mättnad känsla är någon form av fullkorn en hjälper  att känna sig mättare längre. Fullkorn, såsom fullkornsbröd, korn och brunt ris, kommer att fylla dig och tillfredsställa din hunger. Vetegroddar är ett bra komplement till någon smoothie. Den har nästan samma effekt som en skaka med vassleprotein.

Sötad är ett bra komplement så honung är bra. Det finns många alternativ istället för socker i smoothies.  Lägg i några nötter eller frön för extra kolhydrater. Dessa är höga i hälsosamma fetter och protein. Prova några och se vad din favorit smak är.

Att göra en hälsosam smoothie är lätt, men om du vill få bästa resultat, följ dessa tips. Använd honung istället för socker och se till att yoghurtär låg sockerhalt. Tillsätt några nötter eller frön för lite protein och fiber.

För mer hälsosamma tips besök denna sida densvenskasparrisen.se.